Kastanjekage med chokolade

Kastanjekage med chokolade
Kastanjekage med chokolade

Kastanjekage med chokolade

Denne kage er godt svampet og massiv, lidt ligesom brownies. Kastanjepureen giver en skøn lidt nøddeagtig smag, som er helt uimodståelig.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret amerikanske kager, chokolade, Chokoladekage, Desserter, kage, Kastanjekage, Kastanjekage med chokolade
Køkken Amerikansk mad, Desserter, Efterårsmad, Gæster til middag, Kager
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 350 g mørk chokolade 70%
  • 400 g sødet kastanjepure
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 0,25 tsk groft salt
  • 2 dl mandler
  • 6 æg
  • 1 spsk kokosolie

Sådan gør du
 

  • Hak 250 g chokolade i små stykker og smelt det i mikroovnen. Tilsæt smør og lad den blive blød. Hak nødderne groft.
  • Opdel æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne helt stive. Vend salt og sukker heri. Pisk æggeblommerne med vaniljesukker, nødder og kastanjecreme. Tilsæt chokolade og smørblandingen. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen. Smør en springform eller silikoneform godt og hæld dejen i. Bag i ca 40 min ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen. Kagen falder lidt sammen efterfølgende og det sker der intet ved.
  • Smelt forsigtigt (ved svag varme) resten af 70 % chokoladen ca 100 g med 1 spsk kokosolie. Fordel massen over den afkølede kage og lad det stivne i køleskabet.
  • Server med en kugle is eller cremefraiche, gerne også lidt friske bær.
Tried this recipe?Let us know how it was!
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering