Go Back
+ servings

Kastanjekage med chokolade

Denne kage er godt svampet og massiv, lidt ligesom brownies. Kastanjepureen giver en skøn lidt nøddeagtig smag, som er helt uimodståelig.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 1 t 1 min
Ret amerikanske kager, chokolade, Chokoladekage, Desserter, kage, Kastanjekage, Kastanjekage med chokolade
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 350 g mørk chokolade 70%
  • 400 g sødet kastanjepure
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 125 g smør
  • 0,25 tsk groft salt
  • 2 dl mandler
  • 6 æg
  • 1 spsk kokosolie

Sådan gør du 

  • Hak 250 g chokolade i små stykker og smelt det i mikroovnen. Tilsæt smør og lad den blive blød. Hak nødderne groft.
  • Opdel æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne helt stive. Vend salt og sukker heri. Pisk æggeblommerne med vaniljesukker, nødder og kastanjecreme. Tilsæt chokolade og smørblandingen. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen. Smør en springform eller silikoneform godt og hæld dejen i. Bag i ca 40 min ved 180 grader varmluft. Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen. Kagen falder lidt sammen efterfølgende og det sker der intet ved.
  • Smelt forsigtigt (ved svag varme) resten af 70 % chokoladen ca 100 g med 1 spsk kokosolie. Fordel massen over den afkølede kage og lad det stivne i køleskabet.
  • Server med en kugle is eller cremefraiche, gerne også lidt friske bær.