Ret amerikanske kager, chokolade, Chokoladekage, Desserter, kage, Kastanjekage, Kastanjekage med chokolade
Antal 6personer
Ingredienser
350gmørk chokolade 70%
400gsødet kastanjepure
75gbrun farin
1spskvaniljesukker
125gsmør
0,25tskgroft salt
2dlmandler
6æg
1spskkokosolie
Sådan gør du
Hak 250 g chokolade i små stykker og smelt det i mikroovnen.
Tilsæt smør og lad den blive blød.
Hak nødderne groft.
Opdel æggene i blommer og hvider.
Pisk æggehviderne helt stive. Vend salt og sukker heri.
Pisk æggeblommerne med vaniljesukker, nødder og kastanjecreme.
Tilsæt chokolade og smørblandingen.
Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen.
Smør en springform eller silikoneform godt og hæld dejen i.
Bag i ca 40 min ved 180 grader varmluft.
Lad kagen køle helt af, inden den vendes ud af formen.
Kagen falder lidt sammen efterfølgende og det sker der intet ved.
Smelt forsigtigt (ved svag varme) resten af 70 % chokoladen ca 100 g med 1 spsk kokosolie. Fordel massen over den afkølede kage og lad det stivne i køleskabet.
Server med en kugle is eller cremefraiche, gerne også lidt friske bær.