
Kartoffel og porresuppe
En fyldig og velsmagende klassisk suppe med en dejlig mild og blød smag. Server suppen med godt brød til.
Ingredienser
- 400 g kartofler i små tern
- 400 g porre i skiver
- 50 g smør
- 1 finthakket løg
- 9 dl hønsebouillon
- salt
- friskkværnet peber
- 0,5 dl fløde
- 1 dl mælk
- Drys: feks ristet bacon stykker, finthakket porre, krydderurter, rugbrøds crouttoner.
Sådan gør du
- Smelt smør klart i en stor gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 15 min. uden det tager farve.
- Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre. Herefter blendes suppen helt jævn. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til. Suppen hældes i skåle og serveres med godt brød til, drys evt med bacon og fint hakket porre.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!