Asparges suppe

Denne asparges suppe er blød og cremet. De dampede grønne asparges ser flot ud og smager dejligt frisk.
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 50 min
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 600 g grønne asparges
  • 1 finthakket løg
  • 2 spsk Olie
  • 600 ml hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • majsstivelse til jævning
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Knæk de seje ender af stænglerne. Skær stænglerne i stykker men efterlad ca. 5 – 6 cm af hovederne hele og sæt til side. Steg løg og snittet asparges i olie et par minutter uden at det tager farve og tilsæt så bouillon eller fond. Bring gryden i kog og lad det hele simre, indtil aspargessnitterne lige akkurat er møre. De må ikke koges for længe, fordi de kan blive bitre.
  • Blend suppen grundigt, hæld gennem en si og smag til med fløde, salt og peber. Jævn evt. med majsstivelse, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Når suppen er klar til servering, dampes asparges hovederne 1-2 min og serveres staks. Spis med godt brød.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering