Asparges suppe
Denne asparges suppe er blød og cremet. De dampede grønne asparges ser flotte ud og smager dejligt frisk.
Ingredienser
- 600 g grønne asparges
- 1 finthakket løg
- 2 spsk olie
- 600 ml hønsebouillon
- 1 dl fløde
- lys maizena sovsejævner
- salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knæk de seje ender af stænglerne. Skær stænglerne i stykker men efterlad ca. 5 – 6 cm af hovederne hele og sæt til side. Steg løg og snittet asparges i olie et par minutter uden at det tager farve og tilsæt så bouillon eller fond. Bring gryden i kog og lad det hele simre, indtil aspargessnitterne lige akkurat er møre. De må ikke koges for længe, fordi de kan blive bitre.
- Blend suppen grundigt, hæld gennem en si og smag til med fløde, salt og peber. Jævn evt. med majsstivelse, hvis der ønskes en tykkere konsistens. Når suppen er klar til servering, dampes asparges hovederne 1-2 min og serveres staks. Spis med godt brød.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!