Go Back
+ servings
Kartoffel og porre suppe

Kartoffel og porresuppe

En fyldig og velsmagende klassisk suppe med en dejlig mild og blød smag. Server suppen med godt brød til.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 25 min
Samlet tid 40 min
Ret Kartoffel og porresuppe
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler i små tern
  • 400 g porre i skiver
  • 50 g smør
  • 1 finthakket løg
  • 9 dl hønsebouillon
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 0,5 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • Drys: feks ristet bacon stykker, finthakket porre, krydderurter, rugbrøds crouttoner.

Sådan gør du 

  • Smelt smør klart i en stor gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 15 min. uden det tager farve.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Lad den simre i ca. 10 minutter til grøntsagerne er møre. Herefter blendes suppen helt jævn. Tilsæt mælk og fløde og smag suppen til. Suppen hældes i skåle og serveres med godt brød til, drys evt med bacon og fint hakket porre.
Kartoffel og porre suppe