Hvidløgssuppe

 

Hvidløgssuppe

Hvidløgssuppe

Er du vild med hvidløg, så er denne opskrift lige noget for dig. Denne cremede suppe har en kraftig og blød smag af bagte hvidløg.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Hvidløgssuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 8 hele hvidløg, upillede
  • 15 fed hvidløg pillede
  • olivenolie
  • smør
  • 2 finthakket løg
  • 1 liter hønseboullion
  • 0,5 tsk tørret timian eller et par friske kviste
  • 1,5 dl fløde
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skær toppen af hvidløgene, så det øverste af hvidløgsfedene er synlige. Dryp lidt olivenolie i det afskåret område. Pak dem ind i sølvpapir og bag dem en halv times tid til de er møre. Når hvidløgene er kølet af vippes de bagte fed ud med en lille gaffel eller kniv.
  • I en gryde smeltes smør klart. Steg løgene sammen med timian til de er klare. Tilsæt så de bagte hvidløg og de 15 fed hvidløg. Lad det stege med nogle minutter og tilsæt bouillon. Kog indtil hvidløgene er møre og blend så suppen. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Server med godt brød og evt lidt reven parmesanost.
Hvidløgssuppe
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering