Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme
Her er en simpel og meget lækker dessert. Har du travlt, kan vaniljecremen udskriftes med en gennemrørt vaniljeis.
Ingredienser
- 500 g chokolade (god kvalitet giver mere smag)
- 400 g friske jordbær
Vaniljecreme
- 1 vaniljestang
- 2 æg
- 3 dl sødmælk
- 3 spsk majsstivelse
- 5 spsk sukker
- 100 g pinjekerner
- 2-3 grene frisk mynte
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg begge dele i en tykbundet gryde sammen med de øvrige ingredienser til vaniljecremen. Pisk det hele grundigt sammen. Varm gryden op ved ca middelvarme under konstant omrøring. Når cremen småkoger og er blevet tyk, sættes den til afkøling.
- Smelt chokoladen over et vandbad. Pas på at der ikke kommer damp i chokoladen. Lav små cirkler af chokolade på et stykke bagepapir. Lad chokoladecirklerne køle af og blive stive.
- Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Arranger desserten lige inden den skal serveres. Lav først en lille cirkel vaniljecreme (gerne med strøjtepose), dernæst jordbærskiver og så chokoladecirklen - gentag 3-4 gange. Drys med pinjekerner og pynt med mynteblade.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!