Go Back
+ servings
Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme

Her er en simpel og meget lækker dessert. Har du travlt, kan vaniljecremen udskriftes med en gennemrørt vaniljeis.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g chokolade (god kvalitet giver mere smag)
  • 400 g friske jordbær

Vaniljecreme

  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 3 dl sødmælk
  • 3 spsk majsstivelse
  • 5 spsk sukker
  • 100 g pinjekerner
  • 2-3 grene frisk mynte

Sådan gør du 

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg begge dele i en tykbundet gryde sammen med de øvrige ingredienser til vaniljecremen. Pisk det hele grundigt sammen. Varm gryden op ved ca middelvarme under konstant omrøring. Når cremen småkoger og er blevet tyk, sættes den til afkøling.
  • Smelt chokoladen over et vandbad. Pas på at der ikke kommer damp i chokoladen. Lav små cirkler af chokolade på et stykke bagepapir. Lad chokoladecirklerne køle af og blive stive.
  • Rens jordbærrene og skær dem i tynde skiver. Arranger desserten lige inden den skal serveres. Lav først en lille cirkel vaniljecreme (gerne med strøjtepose), dernæst jordbærskiver og så chokoladecirklen - gentag 3-4 gange. Drys med pinjekerner og pynt med mynteblade.
Jordbær dessert med chokolade og vaniljecreme