Grovboller

Rigtig gode luftige og sprøde grovboller som mætter og smager skønt. Bland dine ynglings frø og kerner i og sæt dit helt eget præg.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 34 min
Ret boller, Brød, Grovboller
Antal 18 boller

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl blandet frø og kerner af hvad du har
  • 3 dl vand
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 0,5 tsk groft salt
  • 2 spsk sukker
  • 0,25 dl Olie
  • 1 æg
  • 1,5 dl rugmel eller fuldkornshvedemel
  • 0,5-1 kg hvedemel
  • 1 sammenpisket æg
  • frø eller kerner til drys

Sådan gør du
 

  • Hæld havregryn og kerner i en gryde med vand og kog ca 1 min. Tag gryden af varmen. Grøden tilsættes koldt mælk, salt og sukker samt æg og olie. Kontroller om temperaturen er håndlun (ca. 37 grader) ellers må man vente lidt.
  • Gær smuldres i et stort fad med lidt af den håndlune grød. Rør godt igennem. Herefter tilsæt resten af grøden og rør igennem.
  • Tilsæt den grove mel og rør sammen. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen til rette konsistens. Ælt dejen godt i gennem. Stil til hævning et lunt sted, tildækket i ca 1,5 time.
  • Slå dejen ned og form til boller. Efterhævning på pladen i ca. 30 min. Pensl med æg og drys med kerner. Bag ved 225 grader i ca. 15 min. Frys de boller ned, som ikke skal spises med det samme.
2 Kommentarer
  1. Poula
    Poula siger:

    MUMS!!!!!!! super lækre boller som virkelig er sunde og mætter – er også gode selv om de har været en tur i fryseren 🙂

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering