
Gammeldags æblekage
Nem og hurtig æblekage med sprøde og knasende havregryn og mandler. Skøn som dessert, til kaffen eller bare når du er lækkersulten.
Ingredienser
Æblegrød
- 5 store madæbler i små tern.
- 2 spsk vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
Drys
- 4 dl havregryn, gerne grovvalsede
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 75 g groft hakket mandler
Topping
- flødeskum
Sådan gør du
- Kog æbletern mør med vaniljesukker og sukker til grød i 2 spsk vand under låg. Kogetiden afhænger af æbleterns størrelse. Lad det køle af.
- Bland havregryn og sukker, rist det på en pande med smør. Tilsæt mandler de sidste 2-3 minutter. Bred det sprøde drys ud på et stykke bagepapir til afkøling.
- Læg det lagvis med æblemos i portionsglas eller en skål.
- Pynt med flødeskum.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!