Grillet kyllingespyd med sataysauce
Grillet marineret sprøde kyllingespyd med en lækker peanutbutter satay sauce. Kan spises som hovedret med ris og agurk eller som forret uden ris.
Ingredienser
Kyllingespyd
- 2 kyllingebryst
- 3 dl kokosmælk
- 1 lime
- 3 spsk rød karry
- 2 fed presset hvidløg revet
- træspyd (lagt i blød i vand ca 15 min)
- 6 spsk honning
Sataysauce
- 1,5 dl grov peanutbutter
- 1,5 spsk fiskesauce
- 1 tsk sukker
- 1 dl kokosmælk
- 1 spsk rød karry
- 1 lime
Sådan gør du
- Tænd for grillen. Ovn med grill funktion kan også benyttes.
- Skær hvert kyllingebryst i tre lange stykker. Bland kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen til en marinade. Læg kyllingen i marinaden og lad det trække minimum 30 min ved stuetemperatur.
- Rør peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker, fiskesauce og limesaft sammen til sataysauce.
- Sæt kyllingen på spyd. Pensl grillristen med olie. Pensl kyllingen med honning og grill til de er gennemstegt.
- Server de gyldne kyllingespyd med satay sauce til.
For, at man kan printe opskrifterne ud
Mvh
Hej Finn. Du kan nemt printe opskriften ud. Under foto og den korte tekst ser du to små sorte runde ikoner, den til venstre har en lille tegning af en printer. Hvis du trykker på den, får du et fint print af siden. Mvh Vibeke 🙂