Go Back
+ servings
Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet kyllingespyd med sataysauce

Grillet marineret sprøde kyllingespyd med en lækker peanutbutter satay sauce. Kan spises som hovedret med ris og agurk eller som forret uden ris.
Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Grillet kyllingespyd med sataysauce
Antal 2 personer

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 2 kyllingebryst
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 lime
  • 3 spsk rød karry
  • 2 fed presset hvidløg revet
  • træspyd (lagt i blød i vand ca 15 min)
  • 6 spsk honning

Sataysauce

  • 1,5 dl grov peanutbutter
  • 1,5 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 spsk rød karry
  • 1 lime

Sådan gør du 

  • Tænd for grillen. Ovn med grill funktion kan også benyttes.
  • Skær hvert kyllingebryst i tre lange stykker. Bland kokosmælk, limesaft, karry og hvidløg sammen til en marinade. Læg kyllingen i marinaden og lad det trække minimum 30 min ved stuetemperatur.
  • Rør peanutbutter, kokosmælk, karry, sukker, fiskesauce og limesaft sammen til sataysauce.
  • Sæt kyllingen på spyd. Pensl grillristen med olie. Pensl kyllingen med honning og grill til de er gennemstegt.
  • Server de gyldne kyllingespyd med satay sauce til.
Grillet kyllingespyd med sataysauce