Græske frikadeller med tzatziki
Er du vild med hvidløg, så kommer du ikke udenom denne lækre ret. Den smager helt fantastisk, næsten som en lille ferie til Grækenland.
Arbejdstid 35 min
Samlet tid 35 min
Ret Græske frikadeller med tzatziki
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 2 æg
- 1 dl mel
- 1 dl grov valsede havregryn
- 1 revet løg
- 1 dl mælk
- 2 fed hakket presset hvidløg
- 2 tsk oregano
- 1 dl groft hakket feta
- 10 finthakket sorte oliven
- 8 finthakket soltørrede tomater
- fint salt og friskkværnet peber
- fedtstof til stegningen
Tzatziki
- 500 g græsk 10 % yoghurt
- 1 agurk
- 3 fed presset hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 0,5 tsk oregano (finthakket, hvis frisk)
- 0,5 tsk dild (finthakket, hvis frisk)
- fint salt og friskkværnet peber
Tzatziki
Agurk rives på et rivejern med store tænder. Massen lægges i en si, og der drysses en smule salt over, for at få væden ud. Lad det dryppe af i 15-30 minutter. Yoghurt kommes i en skål og blandes med hvidløg.
Den revne agurk må gerne nærmest vrides fri for væske, inden den kommes i yoghurten. Herefter blandes forsigtigt rundt. Tilsæt dild og oregano. Olivenolien vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tzatziki har godt af at stå på køl inden den skal serveres.