![Fransk løgsuppe, lækker og nem opskrift.](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/fransk-loegsuppe-2.jpg)
Fransk løgsuppe
Denne franske klassiker er uimodståelig lækker og slet ikke så svær at lave. Det er en luksusret i hverdagen og en imponerende ret til dine gæster.
Ingredienser
- 1 kg løg i tynde skiver
- 40 g smør
- 3 spsk smags neutral olie
- 1 liter hønsebouillon
- 1 fed hvidløg
- revet ost, gruyere eller emmentaler
- friskkværnet peber
- salt
- flute/ brød
- evt 1 glas hvidvin
Sådan gør du
- Smelt smør og olien i en stor gryde. Steg løgene ca 2 min på høj varme under omrøring. Skru ned til svag varme og forsæt med at brune løgene godt, det tager ca 20 min.
- Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 20 min. Smag til med salt, peber og tilsæt gerne en bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag.
- Skær flute i skiver og grill dem gyldne i ovnen. Tag dem ud og gnid med et overskåret hvidløg. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Læg flute i suppen og drys med revet ost. Sæt skålene tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
![Fransk løgsuppe, lækker og nem opskrift.](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/fransk-loegsuppe-2.jpg)
Denne ret glæder Jeg mig til at lave Sct Hans Aften. Den er lige som en rigtig god løgsuppe skal være.
Det lyder godt, jeg håber i får en dejlig Sct Hans.