Fransk løgsuppe

Denne franske klassiker er uimodståelig lækker og slet ikke så svær at lave. Det er en luksusret i hverdagen og en imponerende ret til dine gæster.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 2 t
Ret Forret, Fransk Løgsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg løg i tynde skiver
  • 40 g smør
  • 3 spsk smagsneutral olie
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Revet ost, gruyere eller emmentaler
  • friskkværnet peber
  • salt
  • Flute
  • evt 1 glas hvidvin

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og olien i en stor gryde. Steg løgene ca 2 min på høj varme under omrøring. Skru ned til svag varme og forsæt med at brune løgene godt, det tager ca 20 min.
  • Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 20 min. Smag til med salt, peber og tilsæt gerne en bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag.
  • Skær flute i skiver og grill dem gyldne i ovnen. Tag dem ud og gnid med et overskåret hvidløg. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Læg flute i suppen og drys med revet ost. Sæt skålene tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
2 Kommentarer
  1. Jessie Karstenskov
    Jessie Karstenskov siger:

    Denne ret glæder Jeg mig til at lave Sct Hans Aften. Den er lige som en rigtig god løgsuppe skal være.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering