Fransk løgsuppe
Denne franske klassiker er uimodståelig lækker og slet ikke så svær at lave. Det er en luksusret i hverdagen og en imponerende ret til dine gæster.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t
- 1 kg løg i tynde skiver
- 40 g smør
- 3 spsk smags neutral olie
- 1 liter hønsebouillon
- 1 fed hvidløg
- revet ost, gruyere eller emmentaler
- friskkværnet peber
- salt
- flute/ brød
- evt 1 glas hvidvin
Smelt smør og olien i en stor gryde. Steg løgene ca 2 min på høj varme under omrøring. Skru ned til svag varme og forsæt med at brune løgene godt, det tager ca 20 min.
Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 20 min. Smag til med salt, peber og tilsæt gerne en bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag.
Skær flute i skiver og grill dem gyldne i ovnen. Tag dem ud og gnid med et overskåret hvidløg. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Læg flute i suppen og drys med revet ost. Sæt skålene tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.