Go Back
+ servings
Fransk løgsuppe, lækker og nem opskrift.

Fransk løgsuppe

Denne franske klassiker er uimodståelig lækker og slet ikke så svær at lave. Det er en luksusret i hverdagen og en imponerende ret til dine gæster.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Fransk Løgsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg løg i tynde skiver
  • 40 g smør
  • 3 spsk smags neutral olie
  • 1 liter hønsebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • revet ost, gruyere eller emmentaler
  • friskkværnet peber
  • salt
  • flute/ brød
  • evt 1 glas hvidvin

Sådan gør du
 

  • Smelt smør og olien i en stor gryde. Steg løgene ca 2 min på høj varme under omrøring. Skru ned til svag varme og forsæt med at brune løgene godt, det tager ca 20 min.
  • Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 20 min. Smag til med salt, peber og tilsæt gerne en bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag.
  • Skær flute i skiver og grill dem gyldne i ovnen. Tag dem ud og gnid med et overskåret hvidløg. Hæld suppen i ovnfaste skåle. Læg flute i suppen og drys med revet ost. Sæt skålene tilbage i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
Fransk løgsuppe, lækker og nem opskrift.