Artiskokker med citronsmør

Lækre kogte artiskokker med en skøn frisk cremet citronsmør.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Artiskokker med citronsmør
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 2 artiskokker
  • 0,5 øko-citron
  • 4 spsk blødt smør
  • 3 spsk Creme fraiche 18 %
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Citronsmør Rør smør med creme fraiche, 1 tsk citronsaft og lidt reven citronskal. Smag til med salt og sæt det på køl.
  • Sæt en stor gryde over varmen med vand, salt, citron skåret i skiver. Skær stokken af så der er 1 cm tilbage af artiskokkerne. Fjern den nederste række store grove blade og læg derefter artiskokkerne i det kogende vand. Kog i 20-40 minutter afhængig af størrelse. Efter 20 min tag et blad af og tjek om det er mørt, hvis ikke så tjek igen hver 5 min. Tag derefter artiskokkerne op og lad dem dryppe lidt af.
  • Hvis du ikke har spist artiskokker før, så tager man hvert et blad i den tykke ende og skraber kødet af med tænderne. Husk at dyp bladet i smørret. Stokken under bladene knækkes af og “håret” skrabes ud med en ske. Begge dele kasseres. Tilbage har du hjertet, som er den bedste del af artiskokken.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering