
Artiskokker med citronsmør
Lækre kogte artiskokker med en skøn frisk cremet citronsmør.
Ingredienser
- 2 artiskokker
- 0,5 øko-citron
- 4 spsk blødt smør
- 3 spsk Creme fraiche 18 %
- flagesalt
Sådan gør du
- Citronsmør. Rør smør med creme fraiche, 1 tsk citronsaft og lidt reven citronskal. Smag til med salt og sæt det på køl.
- Sæt en stor gryde over varmen med vand, salt, citron skåret i skiver. Skær stokken af så der er 1 cm tilbage af artiskokkerne. Fjern den nederste række store grove blade og læg derefter artiskokkerne i det kogende vand. Kog i 20-40 minutter afhængig af størrelse. Efter 20 min tag et blad af og tjek om det er mørt, hvis ikke så tjek igen hver 5 min. Tag derefter artiskokkerne op og lad dem dryppe lidt af.
- Hvis du ikke har spist artiskokker før, så tager man hvert et blad i den tykke ende og skraber kødet af med tænderne. Husk at dyp bladet i smørret. Stokken under bladene knækkes af og “håret” skrabes ud med en ske. Begge dele kasseres. Tilbage har du hjertet, som er den bedste del af artiskokken.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!