Artiskokker med citronsmør
Lækre kogte artiskokker med en skøn frisk cremet citronsmør.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 35 min
Samlet tid 50 min
Ret Artiskokker med citronsmør
- 2 artiskokker
- 0,5 øko-citron
- 4 spsk blødt smør
- 3 spsk Creme fraiche 18 %
- flagesalt
Citronsmør. Rør smør med creme fraiche, 1 tsk citronsaft og lidt reven citronskal. Smag til med salt og sæt det på køl.
Sæt en stor gryde over varmen med vand, salt, citron skåret i skiver. Skær stokken af så der er 1 cm tilbage af artiskokkerne. Fjern den nederste række store grove blade og læg derefter artiskokkerne i det kogende vand. Kog i 20-40 minutter afhængig af størrelse. Efter 20 min tag et blad af og tjek om det er mørt, hvis ikke så tjek igen hver 5 min. Tag derefter artiskokkerne op og lad dem dryppe lidt af.
Hvis du ikke har spist artiskokker før, så tager man hvert et blad i den tykke ende og skraber kødet af med tænderne. Husk at dyp bladet i smørret. Stokken under bladene knækkes af og “håret” skrabes ud med en ske. Begge dele kasseres. Tilbage har du hjertet, som er den bedste del af artiskokken.