Skovbæris med mandelknas

Skovbæris med mandelknas
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Cremet flødeis med friske sommerbær og knasende mandel med karamel. En nem ret og absolut umagen værd. Opskriften er både med og uden ismaskine.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt
Skovbæris med mandelknas
Stem: 0
Bedømmelse: 0
Dig:
Bedøm denne opskrift
Cremet flødeis med friske sommerbær og knasende mandel med karamel. En nem ret og absolut umagen værd. Opskriften er både med og uden ismaskine.
Udskriv opskrift
Gem opskrift
-udskriv indkøbsliste
Din opskrift er gemt

INGREDIENSER

Arbejdstid45min
Ventetid4 timerfrysetid
Samlet tid45min
personer
Arbejdstid45min
Ventetid4 timerfrysetid
Samlet tid45min
personer

SÅDAN GØR DU

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Skyl citronen, riv skal og pres saften ud. Hæld 3½ dl mælk og fløden i en gryde, tilsæt vaniljekorn, citronskal og citronsaft varm det op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten, men ikke mere. Sæt gryden til side.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker, til det bliver luftig og hvidt. Hæld 1/3 af mælkeblandingen i æggemassen, imens du pisker. Sæt gryden med mælk tilbage på svag varme. Hæld æggemassen tilbage i gryden og lad cremen tykne under jævn omrøring. Det tager ca 10 minutter. Den må ikke koge! Når cremen trækker spor efter omrøring, er den klar. Sæt den til afkøling.
  3. Blend bærrene i en blender sammen med 1 dl mælk. Si bærpuréen igennem en fintmasket si ned i den afkølede iscreme. Hæld iscremen i ismaskinen. Hvis du ikke har en ismaskine, hælder du i stedet den kolde iscreme i en metalskål og dækker den til med husholdningsfilm eller lufttæt låg og sætter den i fryseren. Efter 1 time tager du cremen ud af fryseren og pisker den godt igennem. Gentag proceduren 3 gange i løbet af 3 timer.
  4. Mandelknas laver du ved at smelte sukkeret til en gylden karamel på en varm pande. Hæld mandler i og rist dem i 2-3 minutter. Hæld blandingen ud på bagepapir og lad den afkøle helt. Hak den med en skarp kniv til en grov mandelknas. Du kan vælge at tilsætte mandelknasen i isen eller drysse over ved servering.
  5. Tag isen ud af fryseren ca 30 min før servering.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *