Luftige varme hveder. Den bedste opskrift.
Luftige varme hveder. Den bedste opskrift.

Varme luftige hveder

Luftige varme bløde hveder med et strejf af kardemomme. Denne opskrift er helt enkelt og du får et skønt resultat med en relativ lille arbejdsindsats, husk blot at sætte lidt tid af til hævning. Hveder spises omkring bededag. Traditionen tro spises de aftenen før bededag eller om morgenen på bededag. Dog skal det siges, at hveder smager godt alle dage. De passer feks perfekt til en kop the eller varm kakao på en regnvejrsdag. Kun fantasien sætter grænser for hvilken undskyldning man vil bruge, for at gå i gang med disse lækre hveder. Spis dem gerne ristede med et lag koldt smør, det gør dem endnu mere uimodståelige. Husk hveder kan fryses ned i god tid, så du ikke behøver at stresse hvis du feks får gæster. Prøv evt også opskriften på Hveder med surdej.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 2 t 15 min
Samlet tid 2 t 45 min
Ret Varme luftige hveder
Antal 15 hveder

Ingredienser

  • 2 dl mælk, cirka
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 450 g hvedemel, cirka
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg, sammenpisket til pensling

Sådan gør du 

  • Lun mælken (35 grader) Rør æg, gær og sukker i den lune mælk.
  • I en stor skål blandes mel, kardemomme, salt og det bløde smør smuldres i melblandingen.
  • Ælt den tørre og den våde blanding sammen til dejen bliver smidig og lækker.
    Læg dejen i en skål til hævning et lunt sted med et klæde over, cirka i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem. Del dejen i 15 stykker og form dem til boller. Læg dem i en bradepande med bagepapir. De skal stå tæt med med 1 cm i mellem. Læg et klæde over og lad dem hæve i 1 time.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bages ved 200 grader alm i cirka 14 minutter. Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.
Luftige varme hveder. Den bedste opskrift.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering