En dej til det hele: Pizzaboller, Indbagte frikadeller og pølsehorn med bacon

 

En dej til det hele: Pizzaboller, Indbagte frikadeller og pølsehorn med bacon

Pizzaboller, Indbagte frikadeller og pølsehorn med bacon

18 stk sunde fuldkorns pølsehorn, pizzabrød og frikadeller boller til frokosten - alt kan forberedes og fryses. Alle forældre til institutionsbørn kender det - manglende tid og inspiration til at varierer madpakken. Her er en del af løsningen. Med en dej, kan du fremtrylle 3 forskellige slags brød, lige til at komme i fryseren. Så er det nemt at tage op den dag du står der, helt ide forladt. Dejen er lavet med fuldkornsdurum og tilføjet protein i skikkelse af ost og kød, så mangler du bare gnave grønt på siden, og du har fremtryllet en lækker, god og sund madpakke. Din mand eller kone klapper også i hænderne, når der i madpakken, gemmer sig pølsehorn i baconsvøb, eller en indbagt frikadelle med sennep eller remoulade, samt rødbede ved siden af. Udover madpakken, kan pizzaboller, pølsehorn og indbagt frikadelle også bruges til fødselsdag, picnic eller som en del af en buffet - man kan evt reducerer lidt i størrelsen.
Arbejdstid 45 min
Tilberedningstid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t 15 min
Ret En dej til det hele: Pizzaboller, Indbagt frikadeller og pølsehorn med bacon
Antal 18 stykker til madpakken

Ingredienser

Dej

  • 8 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 0,5 dl olie
  • 1 spsk salt
  • 600 g fuldkorndurum mel - alternativt alm durum
  • 650 g hvedemel, cirka

Pizzaboller

  • pizzasovs
  • 250 g revet mozzarella, cirka mængde
  • skinke, bacon, kylling, cocktailpølser eller pepperoni (eller det du kan lide) evt 6 skiver peberfrugt

Indbagte frikadeller

  • 6 små eller mellemstore frikadeller
  • 1 æg

Pølsehorn

  • 6 pølser evt wienerpølser
  • 12 skiver bacon

Sådan gør du
 

Dej

  • Rør vand og gær sammen
    Tilsæt olie, durum og salt og rør det i ca 3 min.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen smidig, det tager ca 10 min. Hvis du ælter i hånden, er det måske nemmere at dele dejen op i to, og ælte løs med begge hænder.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca 45 min.
    Del dejen op i 3 dele.

Pizzaboller

  • Tag 1 del dej, og vej 6 stykker a ca 120 g, rul hvert stykke til en bolle.
    Flad bollen let ud med en kagerulle eller lign.
    Sæt til hævning et lunt sted i 30 min.
  • Fordel pizzasovs, ost og kødfyld på. Bacon, pepperoni eller cocktailpølser, lægges ovenpå osten. Skinke eller kylling lægges under osten.
    Skiver af peberfrugt, lægges på de sidste 6 min af bagetiden

Indbagte frikadeller

  • Tag 1 del dej, og vej 6 stykker af til ca 120 g, og rul hvert stykke til en bolle.
    Flad bollen ud med en kage rulle, læg frikadellen i midten og luk dejen op omkring frikadellen, så den lukker helt omkring frikadellen.
  • Sæt til hævning et lunt sted i ca 30 min.
    Pensl med sammenpisket æg.

Pølsehorn

  • Tag 1 del dej, og vej 6 stykker af til ca 120 g .
    Rul ud til lange stykker på 40 cm, og lad dem ligge på bordet.
    Start med det første stykke dej du rullede, læg pølsen på, pres let ned imens du ruller dejen omkring pølsen.
    Fortsæt med alle pølserne.
  • Start nu igen med det første pølsehorn du lavede og rul 2 stykker bacon omkring.
    Fortsæt med alle pølsehornene.
    Sæt til hævning et lunt i ca 30 min.
  • Alle madpakke lækkerier bages ved 200 grader varmluft i ca 16 min.
    Start med pizzaboller og indbagt frikadelle, når de er færdigbagt, skulle det passe med at pølsehornene er klar til at blive bagt.
En dej til det hele: Pizzaboller, Indbagte frikadeller og pølsehorn med bacon
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering