Sushibowl opskrift med lynstegt tun, laksetatar og pankorejer
Sushibowl opskrift med lynstegt tun, laksetatar og pankorejer

Sushibowl med lynstegt tun, laksetatar og pankorejer

Måske har du prøvet selv at lave sushi og dermed ved at det tager rigtig lang tid at fremtrylle lækre makiruller, inside outs og nigiri. Med sushi bowl får du den lækre gode smag af sushi, uden at det skal tage dig otte timer at lave. Sushi bowl er blevet vældig populært på diverse sushi restauranterne, men hvis det skal være rigtig lækre bowl med mange forskellige grøntsager og fisk er den også dyr, så det kan godt betale sig at lave den selv. Det tager lidt tid at klargøre de forskellige fisk, grøntsager og sushiris til retten, men det er ikke svært - så hyg dig med det. Hvis din famile, som min, er vild med sushi skal du prøve at servere sushi bowl, det er helt sikkert et hit og meget nemmere for dig at stå med. Prøv også at serverer bowl for gæster. Det er så dejligt når man kan klargøre de fleste ingredienser i god tid, og at du kan sidde ned med dine gæster når først der er serveret.
Arbejdstid 1 t 40 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 2 t
Ret Sushibowl med lynstegt tun, laksetatar og pankorejer
Antal 4 personer

Udstyr

  • Riskoger eller gryde, til kogning af ris.

Ingredienser

Sushi ris

  • 300 g sushi ris
  • 330 g vand
  • 4 spsk riseddike
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • Et stykke kombu tang kan udelades

Chili mayonnaise røres af:

  • 0,5 tsk sesamfrø
  • 0,5 tsk chilisovs
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk mirin kan undlades
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g japansk mayonnaise

Sød sushi omelet

  • 3 æg
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk dashi pulver kan udelades
  • 2 tsk sake kan udelades
  • 2 tsk sukker
  • 3 spsk olie

Fisk og grønt:

  • 200 g frisk rød tun i et stykke (optøet efter min 18 timer frost)
  • 200 g frisk laks skåret i tern (optøet efter min 18 timer frost)
  • 12 stk panko eller tempurarejer
  • 200 g edamamebønner
  • 200 g agurk i små tern
  • 200 g sugar snap ærter i skiver
  • 200 g grønne asparges i skiver
  • 2 avocado i tern eller skiver
  • 1 bundt purløg eller 4 forårsløg fintsnittet
  • 20 g lakserogn
  • 1 spsk sort sesam

Sådan gør du
 

Sushi ris

  • Rør eddike, sukker og salt sammen, til sukker og salt er opløst.
  • Kom risene i en stor skål og hæld kold vand på. Vask risene lige så stille med hænderne. Du vil se, at det kolde vand bliver farvet hvidt af ris støvet. Hæld vandet fra risene. Denne proces gentages indtil vandet er nogenlunde klart. Det tager en 8-10 vaske omgange.
  • Hæld nu koldt vand på de vaskede ris, og lad dem trække i 20 min. Derefter hældes de i en sigte, så de kan dryppe af i ca 10 min.
  • Kom derefter risene i riskogeren, eller i en gryde hvor der er plads til at risene kan "vokse" 2,5 gange. Kog risene i riskogeren med vandet, og evt et Iphone størrelse stort stykke kombu tang oveni. Efter risene er færdigkogte skal de stå og trække i 10 min med låget på.
  • Bruger du gryde, sættes risene i kog med vandet over middel varme. Når risene har kogt i 5 min (det må du lytte dig til, for det er super vigtigt, at du ikke løfter låget under tilberedning) skruer du ned på laveste varme og lader risene koge yderligere i 10 min.
  • Tá gryden fra varmen og lad risene hvile i 10 min. Hæld nu de færdige ris ud i en bradepande og fordel eddike blandingen over risene. Sørg for at eddiken er fordelt ved at flippe risene rundt med en palet, uden at røre for meget rundt. Kom risene i en skål med et fugtigt viskestykke over til de skal bruges.

Chili mayonnaise:

  • Rør ingredienserne sammen.

Sød sushi omelet

  • Pisk æg med vand, dashi, sake og sukker.
  • Steg omeletten i olien.
  • Skær omeletten i tern eller strimler, og sæt til side til den skal anrettes i bowlen.

Fisk og grønt

  • Hæld 1/2 dl olie på en meget varm pande og steg tunen i 10 sekunder på hver side. Tag den fra varmen, afkøl i køleskab til den skal skæres i tynde skiver og anrettes i bowlen.
  • Rens, snit og klargør alle grøntsager samt laks. Du kan se under "ingredienser", hvorledes.
  • Steg pankorejerne i friture eller i en pande med olie.
  • Anret bowlen med sushiris i bunden, top med grøntsager, omelet, fisk, rejer, rogn og sort sesam.
  • Server chilimayo, soya og evt wasabi til.
  • Ting til opskriften du ikke kan finde i alm. supermarked kan købes på nettet, eller i asiatiske butikker.
Sushibowl opskrift med lynstegt tun, laksetatar og pankorejer
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering