Ægte græsk Moussaka med lam og yoghurt
Ægte græsk Moussaka med lam og yoghurt

Ægte græsk Moussaka med lam og yoghurt

Hvis du leder efter den perfekte moussaka opskrift, er den lige her. Denne autentiske græske model af moussaka med lam, aubergine, kartofler og yoghurt på toppen, sender dig fra første mundfuld til varme himmelstrøg med hvidklinede huse, azurblåt vand og små tavernaer med ternede duge. Opskriften kræver lidt arbejdstid, men man kan forberede det meste dagen i forvejen. Resultatet er i sidste ende alle minutter værd. Jeg bruger, et reelt stykke lammekød, hals, kølle eller bovkød, som jeg hakker med kniv. Men man kan lige så fint bruge maskinhakket lam, som man kan købe i supermarkedet. Hvis ikke man bryder sig om lam, kan man erstatte med hk oksekød. Moussaka serveres evt med græsk salat, tzatziki og sprøde hjemmebagte hvidløgsbrød
Arbejdstid 1 t 10 min
Tilberedningstid 40 min
Samlet tid 1 t 50 min
Ret Ægte græsk Moussaka med lam og yoghurt
Antal 5 personer

Ingredienser

Kødsovs

  • 600 g hakket lammekød
  • olivenolie
  • 1 stort løg i fine tern
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk rødvinseddike andre eddiker kan også bruges
  • 2 dl rødvin kan erstattes af vand + 1 spsk tomatpuré
  • 5 dl vand
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dåse flåede hakkede tomater
  • 0,25 tsk stødt muskat
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 tsk oregano
  • 2 laurbærblade
  • 1 dl hakket persille
  • salt og peber

Andet

  • 3 auberginer
  • fint salt
  • olivenolie
  • 700 g skrællede kartofler

Yoghurt topping

  • 400 g græsk yoghurt
  • 0,5 tsk muscatnød
  • 2 æg
  • 2 æg delt i hvider og blommer
  • 1 dl cremefraiche kan undlades
  • 6 spsk revet pecorino parmesan eller lign. kan også bruges
  • 1,5 dl rasp

Sådan gør du 

  • Skær auberginen i max 1 cm tykke skiver, læg dem på et viskestykke og drys med fint salt. Efter 20 min tørres væsken væk fra auberginen, de vendes og du gør det samme med den anden side. Pensl nu aubergine skiverne med olivenolie, steg dem på begge sider et par minutter til de er let møre, på en slip let pande.
  • Skær kartoflerne i skiver på 0,5 cm og kog dem i let saltet vand i 4 min.
  • Kom en god slat olivenolie på en kold pande og tilsæt løg samt hvidløg. Sæt panden over varmen på middelvarme og steg løgene til de er klare.
  • Skru op for blusset og kom kødet i panden med løgene, steg til det er brunet af.
  • Tilsæt sukker, derefter eddike og lad det koge ind i et par minutter.
  • Tilsæt muskat, kanel, oregano, laurbær, og rødvin - lad vinen koge godt ind. Hæld vandet i, lad det simre i 20 min.
  • Tilsæt persille, flåede tomater, tomatpuré, salt og peber. Lad sovsen simre ved svag varme i yderligere 20 - 30 min.
  • Læg en smule kødsovs i bunden af et ildfast fad, og læg derefter lagvis letkogte kartoffelskiver, stegte aubergine skiver og kødsovs.
  • Pisk de 2 æg sammen og rør youghurten i. Tilsæt æggeblommer, muskat, 2 spsk revet pecorino, salt og rør det godt sammen. Vend cremefraichen i og tilsidst med stiftpiskede æggehvider.
  • Yoghurten fordeles ovenpå moussakaen. Bland den resterende pecorino med raspen og drys over. Bag moussakaen færdig ved 180 grader varmluft i 40 min.
Ægte græsk Moussaka med lam og yoghurt

Historien bag opskriften

Hvis du er vild med moussaka, kunne du også prøve Nem Lasagne .
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering