Luksus æbleskiver med æble
Hjemmelavede æbleskiver er de bedste! Denne opskrift er med lækker æblekompot i midten, men du kan i princippet fylde dem med alt fra marcipan til nutella eller marmelade.
Ingredienser
Æbleskiver
- 4,5 dl kærnemælk
- 5 dl hvedemel
- 1 knsp salt
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk stødt kardemomme
- 0,5 tsk natron
- 0,5 tsk bagepulver
- 3 æg
- 2 spsk smeltet smør
- 0,5 vanillestang, kornene herfra (eller 2 tsk vanillepulver)
- 0,5 øko citron, skal herfra
- smør til stegning
Æblekompot
- 3 æbler i små tern
- 2 spsk vand
- 1 spsk kanel
- 3 spsk sukker
Sådan gør du
- Bland alle tørre ingredienser og citronskal. Tilsæt kærnemælk under omrøring. Hæld æggeblommer og smeltet smør i dejen, rør godt rundt. Finjuster evt dejens konsistens med mel eller kærnemælk. Lad dejen hvile 30-60 min på køl.
- Bland æbletern, sukker, vand og kanel. Giv det hele et lille opkog ca 10 min, til æblerne er let møre, men stadig har lidt bid. Lad det køle af.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Varm æbleskivepanden op. Fordel en smule smør i hvert hul og fyld hullerne trekvart op med dejen. Det er nemmest med en sprøjtepose. Når dejen begynder at blive fast, så dem en halv omgang og sprøjt lidt æblemos i midten og fyld op med dej - til de er flotte runde og gyldne.
Hm. Hvor mange dl kærnemælk anbefales det at bruge til dejen? Mvh Anni
Hej Anni. Tænk, at der lige var forsvundet et tal. Nu er opskriften rettet.Tusind tak, fordi du skrev til mig 🙂 Jeg håber du kan bruge opskriften. Mvh Vibeke