Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie

 

Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie

Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie

Lækre langtidsbagte tomater i krydderolie, kan bruges som tilbehør til kolde, lune og varme retter. De er fantastiske i sandwich og i salater. De gør sig godt på tapas eller ostebord. Blendede kan de bruges som dressing eller som pesto. Jeg bruger dem også i oeuf en cocotte, i omelet, på pizza og i foccacia. Det er meget nemt at kreere disse lækre tomater, og de kan holde sig lang tid i køleskabet, hvis de er dækket med olie.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 2 t
Samlet tid 2 t 20 min
Ret Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie
Antal 8 Personer

Ingredienser

  • 1 kg god stor størrelse cherrytomater
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 2 tsk akaciehonning
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk herbes de provence
  • 2 fed hvidløg presset evt kun 1 fed.
  • 1 tsk salt
  • 20 vrid af en peberkværn

Sådan gør du
 

  • Skær tomaterne midt over.
  • Læg dem med skærefladen op på bagepapir.
  • Bag dem ca 2 timer ved 120 grader varmluft.
  • Imens klargøres marinaden. Pisk olie, hvidløg, honning, eddike og krydderier sammen.
  • Tag tomaterne ud af ovnen, kom dem forsigtigt i et glas og hæld marinaden over med det samme. Sæt på køl til dagen efter eller i min 6 timer.
Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering