
Langtidsbagte cherrytomater i krydderolie
Lækre langtidsbagte tomater i krydderolie, kan bruges som tilbehør til kolde, lune og varme retter. De er fantastiske i sandwich og i salater. De gør sig godt på tapas eller ostebord. Blendede kan de bruges som dressing eller som pesto. Jeg bruger dem også i oeuf en cocotte, i omelet, på pizza og i foccacia. Det er meget nemt at kreere disse lækre tomater, og de kan holde sig lang tid i køleskabet, hvis de er dækket med olie.
Ingredienser
- 1 kg god stor størrelse cherrytomater
- 1 dl olivenolie
- 1 dl smagsneutral olie
- 2 tsk akaciehonning
- 2 tsk hvidvinseddike
- 2 tsk herbes de provence
- 2 fed hvidløg presset evt kun 1 fed.
- 1 tsk salt
- 20 vrid af en peberkværn
Sådan gør du
- Skær tomaterne midt over.
- Læg dem med skærefladen op på bagepapir.
- Bag dem ca 2 timer ved 120 grader varmluft.
- Imens klargøres marinaden. Pisk olie, hvidløg, honning, eddike og krydderier sammen.
- Tag tomaterne ud af ovnen, kom dem forsigtigt i et glas og hæld marinaden over med det samme. Sæt på køl til dagen efter eller i min 6 timer.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!