
Grillet torpedo okse- og svinekødsspyd
Der er smæk på smagen, og formen er strømlinet. Hakket okse og hakket svinekød krydret med sennep og persille, lægger grund til disse grillspyd. Når grillen startes op en dejlig lun aften, smider vi som regel forskellige ting på, og spiser lidt hen af vejen. Så ting der ikke skal have for længe, foretrækker vi. Torpedo spyd er en fast del af vores grill sortiment. De er nemme hurtige og rigtig gode til, at sætte lidt fut i smagsløgene. Det er ikke fordi de smager stærkt, de er bare smagfulde. Kapers er med til, at give noget power til spyddene, så for mig er de et must, men bryder man sig ikke om dem, kan de undlades.
Ingredienser
- 250 g hakket svinekød
- 250 g hakket okse
- 1 spsk grovkornet sennep
- 1 spsk små kapers - kan undlades
- 1 dl hakket persille
- 1 fed presset hvidløg
- 0,5 løg i små tern
- 1 æggeblomme
- 1 tsk salt
- 8 vrid peberkværn
- 8 grillspyd (gerne lagt i vand, ca 15 min)
Sådan gør du
- Rør alle ingredienser godt sammen.
- Del farsen i 8 klumper. Tag en klump op i hånden og pres den godt sammen til bolle. Skub et grillspyd i gennem kødbollen. Form nu kødbollen i "torpedo"form, så den hænger godt fast på spyddet.
- Lad spyddene hvile i 20 min, vend dem efter 10 min, så de får 2 "flade" sider. Pensl spyddene med olie og grill dem ca 4-5 min på hver side til de er gennemstegt.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!