Foccacia med ramsløg

 

Foccacia med ramsløgspesto

Foccacia med ramsløgspesto

Denne opskrift skal du skynde dig at lave... det er for lækkert! Brødet smager helt fantastisk når det er lidt lunt. Kan spises for sig selv, eller som tilbehør til aftensmad, frokost, suppe, salat. Brødet kan også fryses, hvis du ikke kan spise det hele. Det mætter godt.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 2 t 30 min
Samlet tid 2 t 50 min
Ret Foccacia med ramsløgspesto
Antal 4 personer

Udstyr

  • Springform ca 20 cm eller lignende.

Ingredienser

  • 2,5 dl lunken vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 125 g durum
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk olie
  • 5 spsk ramsløgspesto ramsløgpesto opskrift
  • 250 g skrællede kartofler skåret i mindre stykker
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Kog kartoflerne i godt saltet vand i 5 min. Lad dem køle af og vend dem med lidt olie.
  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, salt, olivenolie, sukker. Rør det hurtigt sammen med en ske eller i røremaskine.
  • Kom dejen i en bagepapir beklædt form. Lad den hæve i en times eller mere.. til ca 3 dobbelt str.
  • Fordel ramsløgspestoen hen over dejen. Tryk kartoflerne ned i dejen, nogle længere ned i end andre. Drys med flagesalt. Lad den efterhæve i 15-20 min.
  • Bag foccaciaen 8 min ved 250 grader. Skru ned på 200 og bag yderliger 15 min
  • Check om den er færdigbagt ved at banke på dejen, er lyden hul er foccaciaen er færdig. Ellers bag den lidt længere.
Foccacia med ramsløgspesto
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering