Opskrift på Lammegryde med dild og rejer

 

Opskrift på Lammegryde med dild og rejer

Lammegryde med dild og rejer

Der er måske ikke så mange, som kender denne klassiske ret - det er virkelig en skam, for det smager så godt. For mig er lam i dild, en forårs-sommer ret, hvor jeg om vintereren foretrækker at lave Irish stew, som også er en simre ret med lam. Lammegryde med dild og rejer smager fantastisk med nye kartofler, og man kan evt komme snitter af friske grønne eller hvide asparges i sovsen, sammen med det kogte lammekød. Retten er super nem, og passer stort set sig selv. Ønsker du en kalorielettere sovs, kan du hælde ingredienserne til sovsen i en gryde, koge godt igennem og jævne med maizena i stedet for opbagning. Hvis ikke du bryder dig om rejer, kan du undlade dem.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Lammegryde med dild og rejer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 700 g lam i tern 1x1 cm det kan være hals, bov, kølle eller lign.
  • 1 gulerod
  • 1 løg i halve
  • 1 bundt dildkviste (til kogning) eller 1 tsk hakket dild fra frost
  • 1 dl frisk grofthakket dild 0,5 dl hvis det er fra frost
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 5 dl fond fra lammet
  • 3 dl hvidvin, kogt ned til 1,5 dl
  • 1 dl fløde
  • 1 dl rejelage - fra bøtten med rejer, kan erstattes med 1 dl fond fra lammet.
  • 100 g gode rejer i lage kan undlades (evt Skagen rejer fra launis)

Sådan gør du
 

  • Kom lammet og salt i en gryde - hæld vand på, så det godt og vel dækker.
  • Sæt gryden i kog ved høj varme.
  • Du kan nu se urenhederne stige op med kogeboblerne, skum dem af. Når du ikke kan skumme mere af, tilsætter du gulerod, løg og dildkviste til lammet, lad det koge i ca 45 min, eller til det er mørt.
  • Tag gulerod, løg og dildkviste op af gryden, og sigt fonden fra lammet, hæld fonden tilbage i gryden og gem lammet.
  • I en anden gryde smelter du smørret, rører melet i smørret og lader det afbage i gryden et minuts tid under omrøring.
  • Pisk den varme lammefond, derefter hvidvinen og rejefonden i smørbollen. Kog til sovs under piskning, tilsæt fløden, dild og evt en slat lammefond hvis sovsen skal være tyndere.
  • Smag til med salt og evt et lille drys sukker.
  • Tilsæt lammet og varm sovsen igennem.
  • Drys tilsidst rejerne over retten, server med kogte kartofler.
Opskrift på Lammegryde med dild og rejer
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering