
Lammekølle
Denne klassiske opskrift er til dig, som gerne vil lave den perfekte lammekølle. Den bliver sprød, velsmagende og dejlig saftig indeni.
Ingredienser
- 1 lammekølle (ca 2 kg m. ben)
- 1,5 tsk salt
- 3 fed finthakket hvidløg
- 3 olivenolie
- 2 kviste rosmarin
Sådan gør du
- Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid lammekøllen med olivenolie, salt, hvidløg, og rosmarin.
- Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under. Steg lammekøllen i 15 minutter ved 250 grader. Hæld vand i bunden af fadet. Steg videre ved 150 grader i 2 timer. Hæld lidt væske fra bunden af bradepanden over lammekøllen 3-4 par gange undervejs.
- Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.
- Tip. Lammekølle kan også laves en kuglegrill, brug et stegetermometer da stegetiden kan være svær at beregne. Kernetemperaturen skal være ca 70 grader.

Historien bag opskriften
Lam er dejligt, ikke kun til påske 😉 Denne opskrift bringer det bedste frem i smagen og samtidig dæmper den lidt "uldne" smag, som ind i mellem kan opstå.
En anden lækker måde at tilberede lam på, er sous vide eller vandbad. Hos Gastrofun.dk kan du finde sous vide opskrifter på lam og mange andre skønne råvarer.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!