Kold jordbærsuppe

Denne kolde jordbærsuppe er fantastisk som dessert og overraskende som forret. Suppen har en let sødme og dybde fra løg, æble, ingefær og kanel.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret Kold jordbærsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 finthakket løg
  • 1 skrællet og finthakket æble
  • 1 tsk finthakket skrællet ingefær
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 600 g rensede jordbær (alternativt frosne jordbær, optøet)
  • 1 tsk koriander blade
  • 1 tsk finthakket mynteblade
  • 150 ml kop vand
  • spsk cremefraiche
  • evt ristede groft hakket mandler

Sådan gør du 

  • Varm en gryde med olivenolie på lavt blus. Tilsæt løg og steg dem klare, ikke brune. Tilsæt æble, ingefær , kanel , salt og en knivspids frisk kværnet peber . Fortsæt på lav varme under omrøring , indtil æblerne er møre, ca 10 min . Lad blandingen køle af.
  • Blend æble og løg blandingen med jordbær , koriander og mynte. Tilsæt lidt vand af gangen og blend indtil massen er helt jævn med ønsket konsistens.
  • Lad suppen hvile 1- 3 timer i køleskabet , utildækket. Hvis mere end 3 timer, opbevares suppen i en lufttæt beholder op til 2 dage.
  • Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med en spiseskefuld cremefraiche og evt en spiseskefuld ristede mandle . Serveres straks .
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering