Kold jordbærsuppe
Denne kolde jordbærsuppe er fantastisk som dessert og overraskende som forret. Suppen har en let sødme og dybde fra løg, æble, ingefær og kanel.
Ingredienser
- 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
- 0,5 finthakket løg
- 1 skrællet og finthakket æble
- 1 tsk finthakket skrællet ingefær
- 0,5 tsk stødt kanel
- 0,5 tsk havsalt
- friskkværnet peber
- 600 g rensede jordbær (alternativt frosne jordbær, optøet)
- 1 tsk koriander blade
- 1 tsk finthakket mynteblade
- 150 ml kop vand
- spsk cremefraiche
- evt ristede groft hakket mandler
Sådan gør du
- Varm en gryde med olivenolie på lavt blus. Tilsæt løg og steg dem klare, ikke brune. Tilsæt æble, ingefær , kanel , salt og en knivspids frisk kværnet peber . Fortsæt på lav varme under omrøring , indtil æblerne er møre, ca 10 min . Lad blandingen køle af.
- Blend æble og løg blandingen med jordbær , koriander og mynte. Tilsæt lidt vand af gangen og blend indtil massen er helt jævn med ønsket konsistens.
- Lad suppen hvile 1- 3 timer i køleskabet , utildækket. Hvis mere end 3 timer, opbevares suppen i en lufttæt beholder op til 2 dage.
- Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med en spiseskefuld cremefraiche og evt en spiseskefuld ristede mandle . Serveres straks .
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!