Go Back
+ servings

Kold jordbærsuppe

Denne kolde jordbærsuppe er fantastisk som dessert og overraskende som forret. Suppen har en let sødme og dybde fra løg, æble, ingefær og kanel.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 1 min
Samlet tid 32 min
Ret Kold jordbærsuppe
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • 0,5 finthakket løg
  • 1 skrællet og finthakket æble
  • 1 tsk finthakket skrællet ingefær
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber
  • 600 g rensede jordbær (alternativt frosne jordbær, optøet)
  • 1 tsk koriander blade
  • 1 tsk finthakket mynteblade
  • 150 ml kop vand
  • spsk cremefraiche
  • evt ristede groft hakket mandler

Sådan gør du 

  • Varm en gryde med olivenolie på lavt blus. Tilsæt løg og steg dem klare, ikke brune. Tilsæt æble, ingefær , kanel , salt og en knivspids frisk kværnet peber . Fortsæt på lav varme under omrøring , indtil æblerne er møre, ca 10 min . Lad blandingen køle af.
  • Blend æble og løg blandingen med jordbær , koriander og mynte. Tilsæt lidt vand af gangen og blend indtil massen er helt jævn med ønsket konsistens.
  • Lad suppen hvile 1- 3 timer i køleskabet , utildækket. Hvis mere end 3 timer, opbevares suppen i en lufttæt beholder op til 2 dage.
  • Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med en spiseskefuld cremefraiche og evt en spiseskefuld ristede mandle . Serveres straks .