
Kartoffel og spinat frikadeller
Her et et lækkert, sundt og billigt måltid, som faktisk passer til både brunch, frokost og aftensmad. Kog evt lidt ekstra kartofler og lav en god sovs til.
Ingredienser
- 300 g kartofler
- 200 g optøet drænet spinat
- 1 løg
- 2 æg
- 50 g hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- peber
- olivenolie
Sådan gør du
- Kog kartoflerne i let saltet vand. Sæt spinaten til at dryppe af i en sigte.
- Pil de kogte kartofler. Riv kartofler og løg fint. Pres nu væden ud af grøntsagerne med hænderne, så meget du kan. Læg herefter de nu knap så våde grøntsager ind i et rent viskestykke og vrid resten af væden ud.
- Rør grøntsagerne sammen med mælk, mel, æg, spidskommen, salt og lidt friskkværnet peber.
- Form fine små deller med en ske og steg dem i lidt olivenolie på en pande, til de har fået stegeskorpe på begge sider men ikke er gennemstegte. Skru lidt ned for varmen og steg dem færdige.

Hvad er grunden til det ovn skal varmes op.
Tak fordi du skriver. Det er en fejl fra min side, som er rettet nu 🙂
Det ser dejlig nemt ud, men jeg behøver hjælp her.
Hvordan skrælles kogte kartofler, og hvorfor skal ovnen varmes op?
Med venlig hilsen
Gunnar Jeppe.
Hej Gunnar. Tak fordi du skriver. Ovnen skal ikke varmes op, det var en tastefejl. Og selvfølgelig skal kartoflerne pilles og ikke skrælles 😉 Opskriften nu er rettet. Mvh Vibeke