Hvidvinsdampede muslinger

Hvidvinsdampede muslinger er en klassiker og denne ret er ingen undtagelse. Denne opskrift er med ekstra smag og finthakkede fennikel og gulerødder.
Forb. tid 40 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Hvidvinsdampede muslinger
Antal 2 personer

Ingredienser

  • 1 kg muslinger
  • 1 finthakket fennikel
  • 1 finthakket gulerod
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Muslingerne renses. Hvis de ikke lukker sig ved et let bank, skal de kasseres.
  • Løg og hvidløg steges i olivenolie i en stor gryde, til de er gyldne og bløde. Tilsæt fennikel og gulerødder. Ca 4 minutter ved middelvarme. Hæld muslinger og hvidvin i og vend det hele sammen.
  • Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge i 4-5 min.
  • Når muslingerne åbner sig og er klar, sigt suppevandet fra i en ny gryde. Muslingerne skal blive i den store gryde med låg, så de holder på holde varmen.
  • Suppevandet skal nu koges ned til ca 3 spsk, tilsæt fløden og kog kort op. Smag til med salt og peber. Server i dybe skåle. Husk at uåbnede muslinger kasseres.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering