Hvidvinsdampede muslinger
Hvidvinsdampede muslinger er en klassiker og denne ret er ingen undtagelse. Denne opskrift er med ekstra smag og finthakkede fennikel og gulerødder.
Ingredienser
- 1 kg muslinger
- 1 finthakket fennikel
- 1 finthakket gulerod
- 1 finthakket løg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 dl tør hvidvin
- 1,5 dl piskefløde
- olivenolie
- salt
- peber
Sådan gør du
- Muslingerne renses. Hvis de ikke lukker sig ved et let bank, skal de kasseres.
- Løg og hvidløg steges i olivenolie i en stor gryde, til de er gyldne og bløde. Tilsæt fennikel og gulerødder. Ca 4 minutter ved middelvarme. Hæld muslinger og hvidvin i og vend det hele sammen.
- Låg på gryden, skru op for varmen, det skal koge i 4-5 min.
- Når muslingerne åbner sig og er klar, sigt suppevandet fra i en ny gryde. Muslingerne skal blive i den store gryde med låg, så de holder på holde varmen.
- Suppevandet skal nu koges ned til ca 3 spsk, tilsæt fløden og kog kort op. Smag til med salt og peber. Server i dybe skåle. Husk at uåbnede muslinger kasseres.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!