
Hurtig torsk med kold sennepssauce
Her er en super hurtig og rigtigt lækker på lynstegt torsk med ristede nødder og god smag fra citron, hvidløg og timian. Serveres med sennepssauce og små kartofler.
Ingredienser
- 500 g renset torskefilet uden skind
- 50 g grofthakkede mandler
- 2 spsk olie
- 20 g smør
- 8 skiver citroner
- 2 kviste timian
- 2 fed knust hvidløg
- 0,5 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 kg små nemme kartofler
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sennepsauce
- 2,5 dl creme fraiche 18 %
- 2 spsk sød fransk sennep
- 2 spsk vand
- 0,5 tsk groft salt
Sådan gør du
- Sæt de nemme kartofler til kogning ca 10 min.
- Bland cremefraiche, sennep, vand og salt sammen. Sæt dressingen i køleskabet i mindst 15 min. Smag til herefter.
- Rist de groft hakkede mandler gyldne på en pande med lidt olie, drys med groft salt. Hæld dem i en skål og tør panden af med køkkenrulle.
- Del torskefileten i 8 stykker. Smelt smør på panden. Steg torskestykkerne oven på timian, citron og knust hvidløg, kun 2- 2,5 min ved middelvarme på hver side. Pas på ikke at overstege torsken. Drys med salt og peber.
- Server torsken med sennepssauce og kartofler, drys torsk med ristede mandler og kartofler med hakket persille.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!