
Den bedste tomatsauce
Opskriften på den bedste tomatsauce, som er mild med god smag af tomat og krydderurter. Hemmeligheden er gulerødderne og bacon, som giver sødme og salt i saucen.
Ingredienser
- 4 skiver røget bacon - kan undlades
- 3 spsk smør
- 2 finthakket løg
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater (god kvalitet)
- 0,25 tsk muskatnød
- 1 spsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
- 5 spsk tomatpure
- 2 gulerødder i tynde skiver
- 1 revet æble uden skræl
- groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Steg bacon i en gryde med smør. Dryp bacon af på et stykke køkkenrulle. Steg løg og hvidløg klare og bløde i smørret med baconfedt.
- Tilsæt alle øvrige ingredienser. Hak den sprøde bacon i meget små stykker og kom det i gryden. Kog op og lad det simre i 15 min. Blend saucen med en stavblender.

Historien bag opskriften
Den bedste tomatsauce er ikke helt at komme udenom. Klassisk laves den med pasta og kødboller. Men faktisk synes jeg den passer med mange andre ting som feks fisk, kylling, svinekød og lam.
Er du vild med saucer, så se også hvordan Gastrofun.dk laver opskrift på Bearnaise sauce, som løfter hjemmelavet mad i nye dimensioner.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!