Romkugler, med marcipansmag
Romkugler, med marcipansmag

Havregrynskugler, med marcipansmag

Havregrynskugler, med marcipansmag er en fantastisk konfekt. Den er for dig som er vild med marcipan. Kuglerne er nemme at lave og har en lækker sød smag af kakao, marcipan og knasende kokos. Denne opskrift er ekstra god, da den indeholder fløde, som giver havregrynskuglerne en ekstra blødhed og rund smag. Lav dem til jul eller andre tider på året. Passer perfekt til julekagebordet med konfekt og småkager. Opskriften er nem og enkelt, bare husk at lave dejen dagen før du triller kuglerne. Det givet det bedste resultat. Er du i tidsnød, så kan du evt nøjes med at lade dejen hvile i 2 timer på køl. Arbejdstiden er meget afhængig af, hvor højt du går op i at trille havregrynskuglerne lige store. Kan nemt laves under en time. Min mor ruller altid en lang tyk "pølse" af dejen og bruger rillerne fra bageristen, til at lave mærker hele vejen hen - det er en hurtig måde at få markeret, hvor man skal skære - så stykkerne bliver nogenlunde lige store. Man kan også veje hvert enkelt kugle, hvis man er perfektionistisk. Bare husk, havregrynskuglerne smager lige godt uanset.
Arbejdstid 1 t
Tilberedningstid 1 d
Samlet tid 1 d 1 t
Ret Havregrynskugler, med marcipansmag
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 250 g finvalsede havregryn kan hakkes i kødhakkemaskine eller stavblendes for en finere struktur.
  • 250 g flormelis
  • 65 g kakao
  • 1 dl kaffefløde eller piskefløde
  • 75 g smør, stue temperatur
  • 1 spsk romessens
  • 0,5 spsk mandelessens

Sådan gør du
 

  • Smørret røres sammen med flormelis. Kakao, rom- og mandelessen røres i. Dernæst kaffefløde og de blendede havregryn.
  • Stil blandingen på køl til dagen efter. Kuglerne trilles i kokosmel. Vil du have dem præcis lige store, kan du veje dem - men de smager lige godt uanset 😉
  • Havregrynskuglerne opbevares på køl.
  • Holdbarheden på havregrynskuglerne afhænger af kaffefløden, som har en holdbarhed på ca. 10 – 12 dage.
Romkugler, med marcipansmag

Historien bag opskriften

Opskriften er min mors havregrynskugler, med marcipansmag. Min mor og min søster elsker marcipan og så kommer de jo på bordet hver jul. Min mor og søster har besluttet, at denne opskrift på havregrynskugler er den bedste - måske fordi de elsker marcipan 😉 Min mor har opskriften fra min farmor, som givet den videre til mig. Den har bare være nedskrevet i hånden naturligvis, i hendes tusse gamle notesbog. Der er noget hyggeligt over en rigtig håndskrevet papirs kogebog. Der er meget mere personlighed i det, noget man godt lidt kan savne her på internettet. Hvem ved, måske går jeg selv i gang med at lave en notes bog en dag.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering