Hash browns gyldne og sprøde
Hash browns gyldne og sprøde

Hash browns gyldne og sprøde

Hash browns, kartoffelklatter, kartoffelkager, røsti, pandekartoffel....kært barn har mange navne. Til morgenmad, til brunch, til aftensmad, i salat, plain, toppede, i madpakken, alternativ til pizzabund eller sandwichbrød, varme og kolde, man kunne blive ved. Med den her opskrift er der garanti for sprødhed. De her hash browns hænger sammen, er nemme at vende og smager brandgodt. Opskriften er helt basic, men du kan krydre dem med tørrede eller friske krydderier, som du lyster.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hash browns gyldne og sprøde
Antal 6 stk

Ingredienser

  • 2 store bagekartofler
  • 2 spsk løg, fint revet eller mos
  • 1 tsk fint salt
  • 2 spsk mel
  • olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Riv kartoflerne, læg dem i en skål og skyl dem med flere hold koldt vand. Du kan mærke når stivelsen er ved at være vasket ud, så vil kartoflerne ligesom blive sprøde.
  • Hæld kartoflerne i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Rul de drænede kartofler ind i et rent viskestykke, vrid det sidste væde ud af dem.
  • Steg nu kartoflerne på en pande i lidt fedtstof, uden de tager farve. Vend kartoflerne indtil de er bløde og faldet lidt sammen, det tager ca 8-10 min alt efter hvor stor en portion du laver.
  • Kom kartoflerne i en skål, mix med løg, salt, peber og mel.
  • Form 6 hash browns og steg dem i olie på en middelvarm pande, ca 10 min på hver side. Læg dem på fedtsugende papir til de skal bruges.
Hash browns gyldne og sprøde
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering