Baked beans, hjemmelavede klassiske og nemme

 

Baked beans, hjemmelavede klassiske og nemme

Baked beans, hjemmelavede klassiske og nemme

Jeg er simpelthen vild med english breakfast -æg, bacon, hash browns og dejlige baked beans. Jeg kan egentlig godt lide baked beans på dåse, men de er ofte meget svingende i smagen. Min favorit er Heinz', men de er for det første, ikke at finde allevegne, og de er dyre. Med den her opskrift får du en god portion bønner i tomatsovs, som det hedder på dansk, for næsten ingen penge. Baked beans uden nogen dikkedare, bare rene råvarer, helt klassisk og meget nemt. Den kræver til forberedelse, men tager kun 15 minutter i arbejdstid. Lækker til luksus brunch, blæret morgenmad, men også god til frokost og aftensmad.
Arbejdstid 15 min
Tilberedningstid 9 t
Ret Baked beans, hjemmelavede klassiske og nemme
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100 g tørrede hvide små bønner
  • 1 gulerod
  • 2 løg (1 løg i tern og 1 løg helt)
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 spsk eddike
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • salt og peber

Sådan gør du 

  • Dagen før sættes bønnerne i blød i vand, lad dem stå og trække på køl i min 8 timer.
  • Kom bønnerne i en lille gryde, med 3 gange så meget letsaltet vand som der er bønner. Tilsæt en hel gulerod, et helt løg og laurbærblad ved (kan undlades) og kog ved lav varme i 35 min.
  • Tag gulerod, løg og laurbærblad op af gryden, sigt vandet fra bønnerne, men gem det til tomatsovsen.
  • Steg løgtern klare, i en gryde i fedtstof, uden at de tager farve. Hæld sukker ved, når det er smeltet hældes eddiken på, lad det bruse af imens du rører.
  • Tilsæt 2,5 dl af bønnekogevandet og kog det med i 10 min.
  • Sigt løgene fra og kasser dem. Tilsæt tomatpurén, rør den ud i bønnevandet. Kom paprika og de kogte bønner ved, smag til med salt og peber, og kog det hele i ca 15 min, eller til bønnerne er færdige.
  • Server evt med hash brows (se opskrift), spejlæg og stegt bacon.
Baked beans, hjemmelavede klassiske og nemme

Historien bag opskriften

D
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering