Gulerods crudite salat, sprødt og sundt.
Gulerods crudite salat, sprødt og sundt.

Gulerods crudite salat, sprød og sund

Sidst jeg lavede den her gulerodssalat var til pulled duck i brioche boller med spidskålsslaw og spinatblade, det var umådeligt lækkert. Crudite' - som man kalder det, når grøntsager bliver skåret helt tyndt og lagt i iskoldt vand, bliver sprødt og knasende det er lækkert og får fylde. Her har jeg vendt gulerods crudite’ med syltede groftskårne tranebær og fintskårne forårsløg. Salaten fungerer fint selvstændigt, men også som en af de flere salater, du vil serverer til din ret.
Arbejdstid 25 min
Samlet tid 25 min
Ret Gulerods crudite salat, sprød og sund
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder
  • 1 dl syltede tranebær
  • 3 forårsløg
  • iskoldt vand, gerne med isterninger

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne, skær bund og top af.
  • Skræl nu stadig med tyndskrælleren gulerodsstrimler af guleroden, direkte ned i det iskolde vand. Stop med at skrælle gulerodstrimler når du når til gulerodens kerne.
  • Når alle gulerødderne er tyndstrimlerde, tag skrællerne op af vandet og lad dem dryppe af, eller slyng roligt vandet fra i en salat slynge.
  • Hvis ikke salaten skal serveres med det samme, kan gulerods crudite’en opbevares i køleskabet til dagen efter.
  • Vend med tranebær og forårsløg.
Gulerods crudite salat, sprødt og sundt.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering