
Gulerods crudite salat, sprød og sund
Sidst jeg lavede den her gulerodssalat var til pulled duck i brioche boller med spidskålsslaw og spinatblade, det var umådeligt lækkert.
Crudite' - som man kalder det, når grøntsager bliver skåret helt tyndt og lagt i iskoldt vand, bliver sprødt og
knasende det er lækkert og får fylde. Her har jeg vendt gulerods crudite’ med syltede groftskårne tranebær og fintskårne forårsløg.
Salaten fungerer fint selvstændigt, men også som en af de flere salater, du vil serverer til din ret.
Ingredienser
- 1 kg gulerødder
- 1 dl syltede tranebær
- 3 forårsløg
- iskoldt vand, gerne med isterninger
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne, skær bund og top af.
- Skræl nu stadig med tyndskrælleren gulerodsstrimler af guleroden, direkte ned i det iskolde vand. Stop med at skrælle gulerodstrimler når du når til gulerodens kerne.
- Når alle gulerødderne er tyndstrimlerde, tag skrællerne op af vandet og lad dem dryppe af, eller slyng roligt vandet fra i en salat slynge.
- Hvis ikke salaten skal serveres med det samme, kan gulerods crudite’en opbevares i køleskabet til dagen efter.
- Vend med tranebær og forårsløg.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!