Gammeldags æblekage
Nem og hurtig æblekage med sprøde og knasende havregryn og mandler. Skøn som dessert, til kaffen eller bare når du er lækkersulten.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 10 min
Samlet tid 30 min
Æblegrød
- 5 store madæbler i små tern.
- 2 spsk vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
Drys
- 4 dl havregryn, gerne grovvalsede
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 75 g groft hakket mandler
Kog æbletern mør med vaniljesukker og sukker til grød i 2 spsk vand under låg. Kogetiden afhænger af æbleterns størrelse. Lad det køle af.
Bland havregryn og sukker, rist det på en pande med smør. Tilsæt mandler de sidste 2-3 minutter. Bred det sprøde drys ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Læg det lagvis med æblemos i portionsglas eller en skål.
Pynt med flødeskum.