Ramsløgspesto
Ramsløgspesto

Ramsløgspesto

Det er en fryd, når du nærmere dig en skovbund beklædt med ramsløg. Det dufter fantastisk, og er et flot syn som er tegn på forår. Når jeg som barn fik lov at plukke ramsløg med min mor, syntes jeg at sol, bare ben og sandaler var lige om hjørnet. Jeg glædede mig til at sidde på køkkenbordet, og dyppe brødstænger i frisklavet ramsløgspesto. Min mor lavede kæmpe mængder, som hun så frøs ned. På den måde havde vi pesto til de lune sommeraftener, med pølser på grillen. Ramsløgspesto er et godt, og friskt alternativ til den klassiske basilikumpesto. Den er let stærk i smagen, og har en fantastisk farve. Den kan bruges som dressing, i brød, som dyp, smørrelse, i mad og i wokretter.
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Ramsløgspesto
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 100 g ramsløgsblade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl neutral olie
  • 0,5 tsk dijonsennep kan undlades
  • 0,5 tsk løgpulver kan undlades
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 g revet pecorino eller parmesanost
  • 50 g hasselnødder eller pinjekerner
  • salt og peber

Sådan gør du 

  • Blend hele molevitten til en flot grøn pesto.
  • Ønsker du lidt mere struktur i pestoen, så vent med at tilsætte nødderne, til du kun mangler at blende et par omgange. Smag til med salt og peber.
  • Frys evt ned i isterningebakker, som på foto herunder.
    Ramsløgpesto opskrift
Ramsløgspesto
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering