Den bedste og nemmeste pizza

 

Den bedste og nemmeste pizza

Den bedste og nemmeste pizza

En lækker hjemmelavet pizza med sprød bund og friske råvarer, vil altid være langt bedre end takeaway pizza - efter min mening 😉 Her har du opskriften på den skønne pizzadej. Har du ekstra travlt, kan du jo købe færdig dej.
Arbejdstid 30 min
Tilberedningstid 8 t 30 min
Samlet tid 9 t
Ret opskrift på den bedste og nemmeste pizza
Antal 4 pizza'er

Ingredienser

  • 20 gram fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 10 g gær
  • 700 ml vand
  • 800 gram hvedemel, cirka. min. 12g protein/ 100 g.

Sådan gør du 

  • Start med at opløse salt, sukker, gær og vand i en skål. Herefter tilsættes melet og det skal blandes godt til alt melet er vådt. Det bliver en ret våd dej. Lad det hæve minimum 8 timer med husholdningsfilm over.
  • Hæld dejen ud på et rigelig meldækket bord. Fold dejen i 3 lag, så den er knap så fugtig i overfladen. Del den herefter i 4 lige store dele, og fold hjørnerne ind under, så de får en rund form. Drys lidt mel på toppen og dæk dem med husholdningsfilm igen. Lad dem hæve 30 minutter. Tænd ovnen på 300 grader varmluft.
  • Læg dejstykkerne på et meldækket bord. Tryk dejen flad med fingrene. Kom lidt mel på armene, og få dejen op på hænderne, der er samlet. Lad dejen trække sig selv ud, og vend den over på et stykke bagepapir. Her kan du lige trække i kanterne, hvis noget af det er blevet lidt for tykt.
  • Læg herefter fyld på. Jeg har lavet disse to kombinationer: 1. Tyndt lag tomatsauce, lidt mozzarella, frisk ananas. Efter bagningen parmaskinke og frisk basilikum blade. 2. Mozzarella, tynde kartoffelskiver vendt i olivenolie, gedeost og frisk rosmarin. Efter bagningen rucola salat, rødløg og balsamico.
  • Sæt pizzaerne midt i den varme ovn i ca 5-8 min indtil bunden er blevet sprød. Hele pizzaen skal løfte sig med op, når du tager fat i siden på den.
Den bedste og nemmeste pizza

Historien bag opskriften

Den bedste og nemmeste pizza. Brug lige 10 min på at samle en pizzadej aftenen før. Så får du den skønneste kvalitetspizza, hvor du kan toppe den med lige nøjagtigt alle dine favoritter. Når jeg laver pizza, bruger jeg altid gode og friske råvarer. Der skal nemlig ikke så meget fyld på en pizza - hellere for lidt end for meget. Lav din pizza med alt det du elsker! Husk almindeligt bagepapir ofte kun tåler 250 grader - skal din pizza være rigtig sprød skal den have 300 grader. Jeg anbefaler at bruge rigtigt godt genanvendeligt bagepapir som tåler 300 grader. Her kan du købe mit bagepapir: allcooking.dk
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering