![Chokolademuffins med mandler](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/Chokolademuffins-med-mandler-og-iscing1.jpg)
Chokolademuffins med mandler
En dejlig blød luftig muffin med mild kakaosmag og knasende mandler. På toppen er der en flot icing med en sød vaniljesmag.
Ingredienser
- 125 g smør
- 0,75 dl vand
- 225 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 50 g hakkede mandler
- 140 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 0,5 tsk bagepulver
Icing
- 200 g sigtet flormelis ca
- 0,5 dl pasteuriseret æggehvide
- 0,5 stang vaniljekorn
- 60 g ristede hakkede mandler
Sådan gør du
- Lun smør og vand sammen i en gryde, til smørret er smeltet. Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål til æggesnaps. I en ny skål bland mel, kakao og bagepulver sammen, sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt, til dejen er næsten ensartet. Det smeltede smørvand hældes i sammen med mandlerne og det hele vendes forsigtigt sammen, indtil dejen er ensartet. Lad dejen stå i 5 minutter og vend derefter 2 gange i den. Hæld dejen i muffinforme. Bag ved 180 grader i 12-14 min. alm ovn. Køl af.
- Pisk den sigtede flormelis med æggehvide og vaniljekorn til det bliver skummende luftig og hvid. Sprøjt den luftige icing på kagerne med en sprøjtepose og drys med hakkede ristede nødder.
![Chokolademuffins med mandler](https://opskrifteriet.dk/wp-content/uploads/2020/09/Chokolademuffins-med-mandler-og-iscing1.jpg)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!