Chokolademuffins med mandler
En dejlig blød luftig muffin med mild kakaosmag og knasende mandler. På toppen er der en flot icing med en sød vaniljesmag.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Chokolademuffins med mandler
- 125 g smør
- 0,75 dl vand
- 225 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 50 g hakkede mandler
- 140 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 0,5 tsk bagepulver
Icing
- 200 g sigtet flormelis ca
- 0,5 dl pasteuriseret æggehvide
- 0,5 stang vaniljekorn
- 60 g ristede hakkede mandler
Lun smør og vand sammen i en gryde, til smørret er smeltet. Pisk sukker, vaniljesukker og æg sammen i en skål til æggesnaps. I en ny skål bland mel, kakao og bagepulver sammen, sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt, til dejen er næsten ensartet. Det smeltede smørvand hældes i sammen med mandlerne og det hele vendes forsigtigt sammen, indtil dejen er ensartet. Lad dejen stå i 5 minutter og vend derefter 2 gange i den. Hæld dejen i muffinforme. Bag ved 180 grader i 12-14 min. alm ovn. Køl af.
Pisk den sigtede flormelis med æggehvide og vaniljekorn til det bliver skummende luftig og hvid. Sprøjt den luftige icing på kagerne med en sprøjtepose og drys med hakkede ristede nødder.