
Chili con carne
Dette er luksus udgaven af Chili con carne, som indeholder både øl, chokolade og kanel. En spændende variant med masser af smag og fylde.
Ingredienser
- 2 grofthakkede løg
- 5 fed finthakket hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse kidney bønner, drænet og skyllet
- salt
- friskkværnet peber
- 6 tomater i tern
- 4 spsk balsamico
- 1,5 tsk tørret basilikum
- 1,5 tsk tørret oregano
- 1 tsk chilipulver (efter behag)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk stødt kanel - eller 2 kanel stænger (tages op inden spisning)
- 50 g mørk chokolade (gerne 85%)
- 1 dl øl (pilsner)
- 3 tsk sukker
- olie til stegning
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne samme i en skål. Varm olie op i en gryde og steg krydderierne og løg til de bliver klare og ikke brune.
- Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg i og lad det stege med et par minutter. Hæld tomaterne og øl ved. Efter et par minutter tilsæt balsamico og krydderier. Lad det simre i 30 min ved 30 minutter. Tilsæt så kidney bønner, sukker og chokolade. Lad det stå i og simre i 30 min.
- Retten kan serveres med ris, friske tomater i tern, creme fraiche og revet ost.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!