Chili con Carne

Dette er luksus udgaven af Chili con Carne, som indeholder både øl og chokolade. En spændende varriant med masser af smag og fylde.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t 10 min
Ret Chili con Carne
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 grofthakkede løg
  • 5 fed finthakket hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse kidney bønner, drænet og skyllet
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 6 tomater i tern
  • 4 spsk balsamico
  • 1,5 tsk tørret basilikum
  • 1,5 tsk tørret oregano
  • 1 tsk chilipulver (efter behag)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 50 g mørk chokolade (gerne 85%)
  • 1 dl øl (pilsner)
  • 3 tsk sukker
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Bland alle krydderierne samme i en skål. Varm olie op i en gryde og steg krydderierne ca 1 min. Tilsæt løg og lad dem stege til de bliver klare og ikke brune.
  • Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg i og lad det stege med et pat minutter. Hæld tomaterne ved. Efter et par minutter tilsæt balsamico og krydderier. Lad det stege lidt og tilsæt så kidney bønner, øl, sukker og chokolade. Lad det stå i og simre i 30 min.
  • Retten kan serveres med ris, friske tomater i tern, creme fraiche og revet ost.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering