Chili con carne
Dette er luksus udgaven af Chili con carne, som indeholder både øl, chokolade og kanel. En spændende variant med masser af smag og fylde.
Arbejdstid 20 min
Tilberedningstid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
- 2 grofthakkede løg
- 5 fed finthakket hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse kidney bønner, drænet og skyllet
- salt
- friskkværnet peber
- 6 tomater i tern
- 4 spsk balsamico
- 1,5 tsk tørret basilikum
- 1,5 tsk tørret oregano
- 1 tsk chilipulver (efter behag)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,5 tsk stødt kanel - eller 2 kanel stænger (tages op inden spisning)
- 50 g mørk chokolade (gerne 85%)
- 1 dl øl (pilsner)
- 3 tsk sukker
- olie til stegning
Bland alle krydderierne samme i en skål. Varm olie op i en gryde og steg krydderierne og løg til de bliver klare og ikke brune.
Tilsæt det hakkede kød og lad det svitse med, til det får farve. Tilsæt salt og friskkværnet peber. Kom hvidløg i og lad det stege med et par minutter. Hæld tomaterne og øl ved. Efter et par minutter tilsæt balsamico og krydderier. Lad det simre i 30 min ved 30 minutter. Tilsæt så kidney bønner, sukker og chokolade. Lad det stå i og simre i 30 min.
Retten kan serveres med ris, friske tomater i tern, creme fraiche og revet ost.