Auberginer med yoghurtsauce

Her er en nem og meget smuk forret eller tilbehør, som smager fantastisk. Den kan laves inden gæsterne kommer, så du kan bruge tiden på at være vært.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 30 min
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 store auberginer
  • 4 spsk olivenolie
  • friskkværnet sort peber

Sauce

  • 1,5 dl kærnemælk
  • 100 g græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 knivspids groft salt

Pynt

  • 1 granatæble, kerne herfra
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 0,5 øko-citron
  • 0,25 tsk paprika
  • 1 knivspids revet muskat

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader. Flæk auberginerne med stilk og det hele. Skær et gitter i overfladen på hver aubergine med en lille skarp kniv, uden at skære igennem skindet. Placer auberginerne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olivenolie. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller til auberginekødet er blødt og gyldenbrunt. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  • Pil granatæblet og gør saucen klar imens auberginerne er i ovnen. Rør alle ingredienser til saucen sammen. Smag til med groft salt og lad saucen i køleskabet til den skal bruges. Hak persillen fint og bland den med fint revet citronskal.
  • Hæld yoghurtsauce over de halve auberginer lige inden servering og drys med paprika og muskatnød, masser af granatæblekerner og persille.
0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering