
Auberginer med yoghurtsauce
Her er en nem og meget smuk forret eller tilbehør, som smager fantastisk. Den kan laves inden gæsterne kommer, så du kan bruge tiden på at være vært.
Ingredienser
- 2 store auberginer
- 4 spsk olivenolie
- friskkværnet sort peber
Sauce
- 1,5 dl kærnemælk
- 100 g græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed knust hvidløg
- 1 knivspids groft salt
Pynt
- 1 granatæble, kerner herfra
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,5 øko-citron
- 0,25 tsk paprika
- 1 knivspids revet muskat
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Flæk auberginerne med stilk og det hele. Skær et gitter i overfladen på hver aubergine med en lille skarp kniv, uden at skære igennem skindet. Placer auberginerne med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olivenolie. Drys med groft salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, eller til auberginekødet er blødt og gyldenbrunt. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
- Pil granatæblet og gør saucen klar imens auberginerne er i ovnen. Rør alle ingredienser til saucen sammen. Smag til med groft salt og lad saucen i køleskabet til den skal bruges. Hak persillen fint og bland den med fint revet citronskal.
- Hæld yoghurtsauce over de halve auberginer lige inden servering og drys med paprika og muskatnød, masser af granatæblekerner og persille.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!