Amerikansk Applepie
Amerikansk Applepie er rigtig nem at lave og smager skønt af søde og syrlige æble og kanel med en sprød bund. Nyd den med en kugle is og drys evt med nødder.
Ingredienser
Bund
- 140 g blødt smør
- 225 g hvedemel
- 0.5 tsk salt
- 5 tsk vand
Fyld
- 600 g æbler - evt madæbler
- 120 g sukker
- 2 spsk hvedemel
- 0,5 spsk kanel stødt
Top
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 70 g smør
- evt is, cremefraiche, flødeskum og nødder.
Sådan gør du
- Først laves bunden. Sigt mel i det bløde smør. Tilsæt salt og vand, og rør grundigt. Der skal være så meget vand, at dejen lige hænger sammen. Rul ud og dæk bunden af en ca 25 cm rund springform.
- Til fyldet skal æblerne skrælles og skæres i små stykker. Drys med sukker, mel og kanel. Rør rundt så alle stykkerne dækkes. Hæld æblerne ud i et jævnt lag i springformen.
- Til toppen laves en smuldredej. Bland sukker og mel, pisk med håndmixer blødt smør i melet. Drys smuldredejen over æblerne.
- Bages i ovnen ved 200 grader alm ovn, ca 40 minutter måske mere, afhængig af ovnen.
- Serveres lun eller kold. Flødeskum, cremefraiche eller is passer godt til.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!