Sunde muffins med spinat og sød kartoffel
Disse muffins smager skønt og er også sunde. Forkæl dig selv og lev godt, selvom du passer på vægten. Jeg kan anbefale at lave ekstra og gemme dem i fryseren.
Ingredienser
- 100 -150 g frisk spinat
- 350 g fuldkorns spelt
- 3 tsk bagepulver
- 250 ml revet sød kartoffel
- 125 ml fedtfri soltørrede tomater
- 75 g revet parmesan eller feta
- 2 æg
- 170 ml mini eller skummetmælk
- 2 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Sprøjt eller pensl muffinformene. Forvarm ovnen 180 grader. Placer spinaten i kogende vand i 10 sekunder, skyl med koldt vand og lad vandet dryppe af i en si. Dræn så meget vand som muligt ved at presse det sidste vand ud. Hak spinaten fint.
- Bland mel og bagepulver. Tilsæt spinat, revet sød kartoffel, soltørrede tomater og parmesan. I en ny skål piskes æg, mælk og olie godt sammen. I melblandingen tilsættes, mælkeblandingen, spinat, tomat, sød kartoffel og ost i melblandingen, rør ikke mere en højst nødvendigt, kun til det hænger sammen.
- Fordel dejen i muffinformene og bag dem i ovnen 15-20 min til de er gyldne og gennembagte.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!