Små tærter med chokolade og hindbær
Skønne små hindbærtærter. Bunden er knasende sprød med dejlig mørk chokoladestykker, fyldet frisk med lime og mascarpone toppet med skønne friske hindbær.
Ingredienser
Fyld
- 0,5 lime, saft og skal herfra
- 1 vaniljestang, korn herfra
- 1 dl creme fraiche
- 250 g mascarpone
- 100 g hakket mørk chokolade
- 2 spsk sukker
- friske mynteblade
- hindbær
Bund
- 250 g hvedemel
- 120 g hakkede mandler
- 75 g blødt smør
- 50 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til bunden i en skål. Rul dejen ud og skær cirkler, som passer i dine smurte forme. Pres dejen på plads med fingrene. De skal bages ca 15 min ved 180 grader. Alternativt kan du lave en stor tærte, i stedet for små tærter.
- Lav fyldet, i mens tærterne er i ovnen. Rens hindbærene og lad dem tørre helt. Bland mascarpone, cremefraiche, lime saft og sukker sammen i en skål.
- Når tærtebundene er afkølet, drys chokolade i bunden. Dernæst mascarpone cremen og pynt med hindbær og evt lidt mynte blade.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!