
Muffins med citron og birkes
Denne muffin er særlig god fordi den har en let sødme, syrlig af citroner og samtidig knasende lækre bikes. En perfekt kombination.
Ingredienser
- 120 g usaltet smør stuetemperatur
- 150 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 3 spsk blå birkes
- 2 øko citroner, skal herfra
- 0,25 tsk salt
- 1,25 dl kærnemælk
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk vaniljesukker
Frosting
- 90 g usaltet blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 g flødeost
- 75 g flormelis
- 4 spsk citronsaft
- 1,5 økocitron, skal herfra
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°. Pisk smør og sukker til det bliver luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert enkelt. Sigt mel, natron og bagepulver i en ny skål. Tilsæt birkes, citronskal og salt i samme skål. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken til smørblandingen lidt af gangen og rør godt i mellem hver. Rør citronsaft og vanilje i. Fordel dejen i muffinforme og bag i 20-25 min. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
- Til frostingen røres det bløde smør med flormelis og vaniljesukker. Pisk flødeosten og citronsaften i blandingen, indtil blandingen er cremet og jævn. Frostingen smøres eller sprøjtes på cupcakes. Drys evt med lidt revet citronskal.

Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!